Rekonstrukce poslucháren Fakulty stavební ČVUT

9/4 2021

Rekonstrukce dala dvěma největším posluchárnám Fakulty stavební ČVUT vesmírný technicistní vzhled.

Fakulta stavební ČVUT v Praze dokončila kompletní rekonstrukci svých dvou největších poslucháren. Nový lehký obvodový plášť, který svou barevností a použitými materiály navazuje na v minulosti provedené stavební úpravy části fakulty, nechává vyniknout původní abstraktní plastickou kamennou mozaikuod Martina Sladkého v průčelí poslucháren. Samotný interiér prošel razantní proměnou a díky proskleným bočním stěnám propouštějícím obrovské množství světla byl uvnitř koncipován jako black box. Nejatraktivnějším prvkem poslucháren se stal vysoce funkční absorpční akustický obklad Glasio, vytvořený z černého křišťálového skla, který místu dodává technicistní podobu a jde o český patent společnosti Aveton.

Celková investice činila 85,069 milionu korun, zakázku realizovala firma VW Wachal.

Fakulta_stavební_ČVUT_rekonstruk - Copy 1.jpg Fakulta_stavební_ČVUT_rekonstruk - Copy 2.jpg Fakulta_stavební_ČVUT_rekonstruk - Copy 3.jpg Fakulta_stavební_ČVUT_rekonstruk - Copy 4.jpg

Více informací v tiskové zprávě

Zpátky nahoru